Què és millor pintar o vinilar un cotxe?

què és millor pintar o vinilar un cotxe?

Et responen a la pregunta sobre què és millor pintar o vinilar un cotxe i et donem els pros i contres de cada opció.

La pintura i el vinil són dues opcions populars per a canviar el color o millorar l’aparença d’un cotxe.

Tradicionalment, s’utilitzava la tècnica de la pintura, però ara, el vinil és una de les opcions més demandades. Ambdues tenen els seus avantatges i desavantatges, però tot dependrà del que busquis pel teu vehicle.

T’expliquem els detalls i els pros i contres de cada opció i et responen a la pregunta sobre “què és millor pintar o vinilar un cotxe” perquè triïs la que més correspongui amb l’estil que li vols donar al teu vehicle.

Avantatges i inconvenients de pintar o vinilar un cotxe 

Abans de triar una de les dues opcions: pintar o vinilar un cotxe, repassarem els pros i contres de cadascuna d’elles. D’aquesta manera podràs esbrinar per endavant què pot oferir-te cada tècnica i decidir per la que més et convenci, tenint una mica de coneixement previ.

Pros i contres de pintar un cotxe 

Pros

Aquests són alguns dels avantatges més importants de pintar un cotxe: 

 • Acabat de major qualitat: La pintura proporciona un acabat més llis i durador que el vinil, tenint en compte que si es pinta un vehicle haurà de fer-se al complet i emfatitzant en totes les parts per igual.
 • Major durabilitat: La pintura és més resistent al desgast i a l’exposició al sol i l’aigua i això pot suposar major durabilitat.
 • Major resistència a les esgarrapades: Aquesta tècnica és més resistent a les esgarrapades i la deterioració externa que pot sofrir un cotxe en el seu dia a dia.
 • Major varietat de colors: Es pot triar el color que un desitgi, tenint una gran varietat de colors disponibles i diversos acabats: lluentor, mat…

Contres

Com sempre, en totes les opcions existeixen coses bones, però també els contres. En aquest cas, els inconvenients de pintar un cotxe són els següents:

 • Procés més llarg i costós: El procés de pintar un cotxe és més llarg i costós. Té una gran dificultat i s’han de seguir diversos passos perquè el resultat sigui excel·lent, la qual cosa suposa un major número d’hores relatives a la mà d’obra.
 • Necessita ser portat a un taller especialitzat: la pintura ha de ser aplicada per professionals en un taller especialitzat i autoritzat per a això.
 • Pot esvair-se amb el temps: la pintura pot anar-se deteriorant i perdre la lluentor de l’inici amb el pas dels mesos o anys.
 • Més difícil de canviar de color: si decideixes canviar el color del teu cotxe més endavant, serà més difícil i costós, ja que s’haurà de començar de 0 amb el procés.

Pros i contres de vinilar un cotxe

Ara que has vist els pros i contres de pintar un cotxe, és el torn de veure que ens pot oferir vinilar un vehicle. T’expliquem els seus pros i contres perquè puguis decidir-te de la millor forma possible:

Pros

Vinilar un cotxe ofereix moltes coses bones, com per exemple: 

 • Protegeix la pintura del cotxe de l’oxidació i altres danys: La pintura es pot acabar oxidant, amb el vinil el teu vehicle quedarà totalment protegit.
 • És més barat que fer una nova pintura: Vinilar és menys costós i el procés és molt més ràpid.
 • Manté la pintura original del teu vehicle: El que té de bo vinilar un cotxe és que quan et cansis del disseny, pots retirar-lo sense espatllar la pintura del teu vehicle. En canvi, si pintes el vehicle de nou, no es podrà tornar al disseny anterior.
 • Ajuda a mantenir el valor del cotxe si es manté en bones condicions i no s’obtenen problemes en la ITV: En alguns casos, quan es realitzarà la inspecció tècnica de vehicles, si es canvia el color original, s’han de modificar els papers del cotxe. En canvi, amb el vinil no és necessari ja que es considera un accessori del vehicle.
 • Ofereix una gran varietat d’opcions de disseny i personalització: És cert que amb la pintura es pot trobar el color que desitgis, però el vinil ofereix grans opcions de disseny. Podràs personalitzar-ho com vulguis i triar textures, il·lustracions o el que més t’agradi.

Contres:

No obstant això, també existeixen alguns desavantatges que has de saber: 

 • La qualitat de l’aplicació pot variar i pot acabar tenint bombolles o arrugues si no es fa correctament. És a dir, si no es fa en un lloc professional i sense maquinària adequada, es pot arribar a aconseguir un aspecte poc professional.
 • La pel·lícula de vinil pot desgastar-se amb el temps i necessitar ser reemplaçada.
 • El vinil no pot cobrir un cotxe deteriorat, ja que en aplicar aquesta tècnica es veuran diferències amb les àrees més noves. Per a aquests casos seria millor combinar el vernís o pintura amb l’acabat final del vinil.
 • Algunes companyies d’assegurances poden no cobrir danys en el vinil. Les rallades o les deterioracions de pintura, depenent de com s’ocasionin poden ser cobertes, no obstant això, algunes vegades no passa el mateix amb els vinils. 

Pintar o vinilar un cotxe: la millor opció per a cada cas

Com hem comentat, l’opció que triïs dependrà molt del que vulguis aconseguir amb el resultat d’aquesta tècnica, però et donem tres conclusions per a saber què has de triar en segons quin cas: 

 • Si vols donar-li un aspecte diferent del teu cotxe i aprofitar a treure les diferents ratllades que té, opta per la pintura. 
 • Si vols aconseguir un disseny únic i especial i només emfatitzar en alguns detalls, conservant el color inicial del teu vehicle, opta pel vinil. 
 • Si vols retolar un vehicle d’empresa i donar-li un toc corporatiu, opta pel vinil.

Conclusions 

La pintura és una opció més duradora i ofereix un acabat més persistent, però és un procés més llarg i costós. A més, és necessari portar el cotxe a un taller especialitzat i el procés pot prendre diversos dies. La pintura també pot esvair-se amb el temps i perdre lluentor, i és més difícil de canviar si decideixes canviar el color del teu cotxe més endavant.

En canvi, el vinil és una opció més ràpida i assequible i és més fàcil de canviar o llevar si decideixes canviar el color del teu cotxe més endavant. No obstant això, el vinil no és tan durador com la pintura i pot desgastar-se amb el temps. També pot veure’s afectat pel sol i l’aigua, la qual cosa pot fer que es desenganxi o s’esvaeixi.

En general, respondre a la pregunta sobre què és millor pintar o vinilar un cotxe , dependrà del que estiguis buscant. Si estàs buscant una opció més duradora i que cobreixi tot l’aspecte del teu vehicle, la pintura és la millor opció. Però, si estàs buscant una cosa més ràpida i assequible, i enfocat al teu negoci, el vinil pot ser una bona opció.

Sobretot, pensa quina és la finalitat de pintar o vinilar un cotxe i decideix l’opció que més et satisfaci segons les teves necessitats. Contacta amb professionals com Atipicus i pregunta pressupost i quina opció és la més adequada pel teu cas.