Què és el brànding i per què el necessito? 

impresio-ofertas-supermercado

T’expliquem què és el brànding i perquè és imprescindible per donar un impacte visual al teu negoci.

El brànding és una estratègia de màrqueting fonamental per a qualsevol empresa que busqui destacar en el mercat i construir una imatge sòlida i reconeguda pels seus clients potencials. 

En aquest article, expliquem què és el brànding, en què consisteix i per què és important per a la teva empresa. Des de la diferenciació fins a la fidelització i l’augment del valor de l’empresa, el brànding pot ajudar-te a aconseguir els teus objectius de màrqueting i a créixer en el mercat. 

Descobreix per què necessites una estratègia de brànding efectiva per a la teva empresa i com pots començar a construir una marca sòlida i reconeguda pels teus clients.

Què és el brànding

El brànding, també conegut com a gestió de marca, és el procés de crear i mantenir una imatge i una identitat de marca consistent i recognoscible per a una empresa o producte en el mercat. 

L’objectiu del brànding és establir una connexió emocional i significativa amb els consumidors, de manera que el producte o servei es percebi com a únic i diferent de la competència.

El brànding va més enllà del disseny d’un logotip i un eslògan. També inclou la definició dels valors, la missió i la visió de la marca, així com la forma en què es comunica amb els consumidors i com es presenta en el mercat. 

El brànding involucra la creació d’una personalitat de marca, que pot ser reflectida en la veu i el to de la comunicació de l’empresa.

Un bon brànding pot ajudar una empresa a establir-se en el mercat i a mantenir un avantatge competitiu. Una marca ben construïda pot augmentar la fidelitat del client i la percepció de valor, la qual cosa pot portar a un augment de les vendes i una millora de la rendibilitat.

Elements del brànding

El brànding implica una sèrie d’elements que es combinen per a construir la identitat d’una marca. Alguns dels components més importants inclouen:

 • Logotip i disseny visual: El logotip és la representació gràfica de la marca i sol ser el primer que els clients reconeixen. A més del logotip, el disseny visual inclou l’elecció de colors, tipografies i altres elements visuals que transmeten la personalitat i els valors de la marca.
 • Missatge i proposta de valor: Un bon brànding implica comunicar de manera clara i efectiva el missatge central de la marca, així com la seva proposta de valor única. Això implica definir què ofereix la marca i com es diferencia de la competència.
 • Experiència del client: La forma en què els clients interactuen amb la marca i com se senten durant aquesta interacció també és part del brànding. Això inclou des de l’atenció al client fins a l’experiència en el punt de venda o en el lloc web.
 • Valors i personalitat de la marca: Definir els valors i la personalitat de la marca és fonamental per a establir una connexió emocional amb els clients. Això implica determinar com vols que la marca sigui percebuda, si és seriosa, divertida, de confiança, innovadora, etc.

Per què necessito fer brànding en la meva empresa

El brànding és una de les eines més importants en el món del màrqueting. 

En termes simples, el brànding es tracta de crear una imatge positiva de la teva empresa o producte en la ment dels teus clients potencials i per això és essencial en la teva empresa. 

Aquests són els motius pels quals has d’implementar el brànding en la teva empresa: 

 • Diferenciació: En un mercat cada vegada més competitiu, el brànding és una eina clau per a diferenciar-te dels teus competidors. En crear una identitat única i recognoscible, la teva empresa destacarà en el mercat i tindràs més possibilitats de ser triat pels teus clients potencials.
 • Fidelització: Quan els clients s’identifiquen amb la teva marca, és més probable que es mantinguin lleials a la teva empresa. En tenir una marca forta i reconeguda, els teus clients potencials seran més propensos a tornar a comprar-te i a recomanar el teu producte o servei a uns altres.
 • Augment del valor: Una marca sòlida i reconeguda pot augmentar el valor de la teva empresa. Els clients estan disposats a pagar més per productes i serveis de marques reconegudes i ben valorades. Per tant, si tens una marca forta, pots augmentar els teus preus i obtenir més beneficis.
 • Millora de la imatge: El brànding pot millorar la imatge de la teva empresa i augmentar la confiança del públic en els teus productes o serveis. En tenir una imatge sòlida i positiva, els clients se senten més còmodes en comprar els teus productes o serveis.
 • Expansió de l’empresa: Quan tens una marca forta i reconeguda, pots expandir la teva empresa a nous mercats i productes. Una marca sòlida i reconeguda és un actiu valuós que pot ajudar la teva empresa a créixer i a desenvolupar-se.

El brànding és una eina clau per a qualsevol empresa que vulgui destacar en el mercat. En crear una marca sòlida i reconeguda, pots diferenciar-te dels teus competidors, augmentar la fidelitat dels teus clients, augmentar el valor de la teva empresa i millorar la imatge de la teva empresa. 

Si encara no has creat una estratègia de brànding per a la teva empresa, és el moment de començar a fer-lo.

Com fer que coneguin més la meva empresa amb el brànding

Perquè la teva empresa sigui coneguda per més persones a través del brànding, és important seguir aquests passos:

 1. Identifica els teus valors i el teu públic objectiu: Abans de crear una estratègia de brànding, és important que defineixis els valors de la teva empresa i a qui et dirigeixes. Això t’ajudarà a crear una imatge coherent i consistent que connecti amb el teu públic objectiu.
 2. Crea una identitat visual: La identitat visual és la part visual de la teva marca, com el logotip, els colors, la tipografia, etc. Assegura’t de crear una identitat visual atractiva i coherent que representi a la teva empresa i connecti amb el teu públic objectiu.
 3. Crea missatges clars i coherents: Assegura’t que els teus missatges publicitaris i de màrqueting siguin clars i coherents en tots els punts de contacte amb el client. Això t’ajudarà a crear una imatge positiva i sòlida de la teva empresa.
 4. Utilitza les xarxes socials: Les xarxes socials són una eina valuosa per a donar a conèixer la teva empresa. Crea perfils en les xarxes socials que utilitzi el teu públic objectiu i comparteix contingut rellevant i interessant que ressoni amb ells.
 5. Col·labora amb altres empreses: La col·laboració amb altres empreses pot ser una forma efectiva d’augmentar la visibilitat de la teva empresa. Busca oportunitats de col·laboració que et permetin arribar a un públic objectiu més ampli i que ressonin amb els valors de la teva empresa.

En resum, perquè la teva empresa sigui coneguda per més persones a través del brànding, és important crear una imatge coherent i consistent que connecti amb el teu públic objectiu i utilitzar les xarxes socials i la col·laboració amb altres empreses per a arribar a un públic més ampli.

Conclusió

El brànding és una estratègia essencial en el món empresarial actual. No es tracta només d’un logotip cridaner, sinó de la construcció d’una identitat sòlida i coherent que generi confiança, fidelitat i diferenciació. En invertir en brànding, estàs invertint en l’èxit a llarg termini del teu negoci i en la construcció d’una marca que perduri en la ment dels consumidors.

Recorda, el brànding no és només per a grans empreses. Fins i tot els emprenedors i les petites empreses poden beneficiar-se enormement en desenvolupar una estratègia de brànding efectiva. Així que no subestimis el poder del brànding i comença a construir la teva marca des del principi.

Si no saps com fer-ho, contacta amb experts del sector com Atipicus i deixa que posi en marxa el teu negoci amb el brànding.